Facebookissa entinen työkaverini heitti haasteen, joka kuului seuraavanlaisesti. "Laita statukseesi 10 biisiä, jotka ovat jollain tavalla koskettaneet sinua. Älä mieti liikaa, biisien ei tarvitse olla suuria tai hienoja. Merkitse sen jälkeen 10 kaveria, joiden listan haluat nähdä sekä minut jotta näen listan"

Biisejä ei tosiaan olisi saanut miettiä liikaa, mutta mieleeni tulvahti heti vaan niin niiiiin monia kappaleita, jotka ovat jollain tavalla koskettaneet minua elämäni varrella. Mun pään sisäisessä jukeboxissa soi päivittäin useita eri kappaleita, jotka vaihtuvat aina tilanteen, fiiliksen, ajatuksen tai minkä tahansa aistiärsykkeen mukaan muodostaen mun elämääni säestävän soundtrackin.

Listani ensimmäisenä on kappale, jota olen soittanut useilla eri pianoilla (ja auttavasti myös mm. kitaralla, nokkahuilulla ja huuliharpulla) useissa eri paikoissa ja tilanteissa myös Suomen rajojen ulkopuolella. Se on myös kappale, joka on useamman kuin kerran liikuttanut kyyneliin minut, soittoani kuunnelleen yleisöni ja epäilemättä myös miljoonat muut kappaleen kuulleet ihmiset ympäri maailmaa. Musiikki on universaali kieli, jolla kaikki voivat ilmaista itseään ja jota kaikki ymmärtävät ihonväristä, sukupuolesta, iästä ja syntymämantereesta riippumatta.

Muut listani kappaleet ovatkin sitten satunnaisessa järjestyksessä. Niiden koskettavuusjärjestyksen miettiminen olisi ollut jo aivan liian haastavaa.

1. My Heart Will Go On - Celine Dion
2. The Lonely Shepherd - Gheorghe Zamfir
3. Love Will Find A Way (The Lion King 2)
4. Wind Beneath My Wings - Gladys Knight & The Pips
5. Kaze no Torimichi (The Path of Wind) - Joe Hisaishi
6. Homeland - Hans Zimmer
7. Jo taivas sineen pukeutuu - Benny Törnroos
8. Ihmisten edessä - Jenni Vartiainen
9. Myrskyluodon Maija - Lasse Mårtenson
10.
Comptine d'Un Autre Été - Yann Tiersen
 
Lopuksi voisin vielä haastaa myös blogini lukijat listaamaan omat 10 koskettavinta biisiään. :)