Alkuvuodesta aloin haaveilla omasta hyvinvointipuodista, jonne asiakkaat tulisivat nauttimaan maistuvista raakakakuista ja smoothiesta ja jossa olisi aikaa pysähtyä juttelemaan ja parantamaan maailmaa.xDSC_4759-normal.jpg

Kuukausi sitten mieleeni juolahti, että voisin toteuttaa ainakin osan unelmastani yhden päivän ajaksi. Niinpä päätin, että perustaisin oman ravintolan/kahvilan seuraavana Ravintolapäivänä.

Hymyilev%C3%A4%20p%C3%A4iv%C3%A4nkakkara

Mutta aina tuppaa käymään niin, että huimien ideoitteni, visiointieni ja alkuinnostuksen aikaansaaman flow-tilan hälvennyttyä elämän tylsät realiteetit alkavat vähitellen ujuttautua pääni sisälle. Silloin joudun kysymään itseltäni rehellisesti, mihin minulla on oikeasti aikaa, jaksamista ja resursseja. Välillä meinasi mennä usko koko projektiin ja teki vain mieli luovuttaa ja antaa periksi. Mutta onneksi minulla on ympärillä ihmisiä, jotka eivät päästä minua menemään sieltä, mistä aita on matalin ja jotka haastavat minua kehittymään ja ylittämään itseni. Ihmisiä, jotka eivät anna minun luovuttaa, vaan nostavat minut jaloilleen kerta toisensa jälkeen.

Äidiltä lahjaksi saamani kirja, Onnistujan pikkujättiläinen (kirj. Tom Lundberg & Juhani Töytäri) opetti minulle, miten tärkeää tavoitteiden asettaminen on ja miten merkittävällä tavalla asetetut tavoitteet voivat muuttaa elämäämme. Tavoitteiden asettamisen jälkeen meistä tulee oman elämämme arkkitehtejä emmekä enää vain ajelehdi ilman määränpäätä ja merkitystä. Itselleni oli hyvin lohdullista huomata, että elämässä on tiettyjä lainalaisuuksia, jotka pätevät aina ja jotka sisäistämällä voi elää onnellisena omannäköistään elämää.

DSC_5499-1-normal.jpg

Pienin askelin, itselleni asettamiani välitavotteita tehdyksi ruksaten ja yhdessä yhteen hiileen puhaltaen saatiin kuin saatiinkin pop up -kahvila pystyyn Hesperian puistoon Töölönlahden rannalle. Sunny side up -kahvilamme täytti lupauksensa ja sai asiakkaat hymyilemään ja saimme kaikki nauttia koevedoksilla ja makutestauksilla parhaiksi hiotuista raakakakuista ja limonadista. Jopa kaikkein rehellisimmät ja kriittisimmät asiakkaani eli lapset ihastuivat raakasuklaakakkuuni eivätkä suostuneet jakamaan omaa palaansa kenenkään kanssa. 

DSC_5485-normal.jpg

Itsensä ylittäminen vaatii väjäämättä verta, hikeä ja kyyneliä, mutta ihmisten katseet, hymy ja sanotut ja sanomattomat sanat saivat minut vakuttuneeksi siitä, että kunnialla loppuun asti toteutettu projekti oli kaiken vaivannäön arvoinen.

DSC_5491.jpg

Asiakkaat saivat kuittien sijaan mietelauseita muistoksi kahvilakäynnistään.